Als verpleegkundige herintreden

Ben jij verpleegkundige en heb je een tijd niet meer je vak uitgeoefend? Bijvoorbeeld omdat je je een aantal jaar op het moederschap wilde richten of in een andere branche bent gaan werken? Wil je graag weer werken in de zorg? Dan biedt Marente de mogelijkheid om met bijscholing te herintreden. We kijken samen naar de mogelijkheden, afhankelijk van je ervaring en opleiding.

Voor wie?

Dit traject is bedoeld voor HBO- & MBO-verpleegkundigen die wel gediplomeerd zijn, maar niet meer bekwaam en daarmee niet meer bevoegd zijn om het vak van verpleegkundige uit te voeren. Geldt dit voor jou? Lees dan snel verder! Met dit traject kun jij je weer bekwamen in het verpleegkundige vak als opstap naar een functie als verpleegkundige bij Marente.

Direct aan de slag

Als herintredende verpleegkundige kun je direct worden ingezet in de dagelijkse zorgverlening. Na het behalen van diverse modules, zoals voorbehouden en risicovolle handelingen, dementie, medicatieveiligheid, wordt je in de verpleegkundige zorg ingezet. Het werkniveau is dan afhankelijk van je ervaring vergelijkbaar met een derde of vierdejaars leerling verpleegkundige. Met verpleegkundige begeleiding op de achtergrond, wordt er een werkbegeleider toegewezen die jouw inwerkproces volgt en met je evalueert.

BIG-herregistratie

De scholing ten behoeve van de BIG-herregistratie start zo snel als mogelijk na indiensttreding.

De BIG-registratie is op 3 manieren te behalen:

  • Een scholingstraject: start 4x per jaar en biedt theoretische scholing op verschillende vaardigheden en wordt afgesloten met een landelijk examen. De duur bedraagt ca. 9 lesdagen in een kwartaal. De kosten bedragen ca. € 2.000,- en worden door Marente betaald.
  • Het direct doen van het landelijk examen: kosten € 550,-.
  • Voldoen aan de werkervaringseis/urennorm: in 5 jaar tijd moet aantoonbaar 2.080 uur zijn gewerkt als verpleegkundige voor minimaal 8 uur per week. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er wel recente ervaring is opgedaan, maar de BIG-registratie verlopen is.

Als de BIG-registratie wordt behaald op manier 1 of 2, wordt een studieovereenkomst afgesloten met een terugbetalingsverplichting indien je binnen 2 jaar na herregistratie uit dienst gaat.

Waar?

De scholing voor herregistratie BIG is voorbehouden aan zeven scholen in Nederland die aangewezen zijn door het ministerie. Voor ons werkgebied zijn het NOVA college in Haarlem en het ROC Mondriaan in Den Haag het meest dichtbij.

 

Marente gebruikt cookies om je een optimale gebruikservaring te bieden. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Meer weten? Sluiten