"Voor even was de onrust in hun hoofd verdwenen. En ik genoot."

Tijdens de prachtige zomer gingen de wekelijkse uitstapjes met de bewoners natuurlijk gewoon door. Ondanks mijn vrije dag wilde ik wel weer eens een keertje mee.

Er zouden drie bewoners met begeleiding meegaan. Het beloofde een prachtige dag te worden, dus de keus waar naar toe was gauw gemaakt. Een strandtent in Katwijk.

Gelukkig was iedereen op tijd klaar om in te stappen. Gordels vast en rijden maar. We kozen een strandtent met uitzicht op de zee, spelende kinderen, de bewoners genoten zichtbaar van alles om zich heen. Koffie met een lekkere punt appeltaart met slagroom ging er in als koek. Daarna nog even een wandeling gemaakt in het centrum. Toen was het helaas al weer tijd op terug te gaan.

Het was mooi om te zien hoe de bewoners aan het genieten waren. Dat ze meededen aan het gesprek. Vertelden over vroeger. Hun eigen uitstapjes met het gezin naar zee. Een bewoner die mee was, deed haar hoofd naar achter en genoot van de zon op haar gezicht, en voor even was de onrust  in hun hoofd verdwenen. En ik genoot.

Naar het strand blog - Marente

Lolita de Zwart
Lolita de Zwart
- Eerst verantwoordelijk verzorgende

Alle blogs & vlogs van Lolita de Zwart

Meer blogs en vlogs